Vynovené detské oddelenie v Považskej Bystrici

Podporená ogranizácia: Nemocnica Považská Bystrica
Príspevok: 18-tisíc eur
Aktivita: renovácia detského oddelenia

Pre deti, ktoré sú nútené tráviť čas v považskobystrickej nemocnici bude vďaka našej pomoci pobyt o niečo príjemnejší. Renovácia stien, farebné motívy a výmena sklených plôch medzi stenami premenila priestor slúžiaci niekoľko desaťročí bez zásahu na nepoznanie.

Aj toto oddelenie sme renovovali s pomocou Združenia Osmijanko, s ktorým spolupracujeme už dvanásť rokov na tom, aby sa pediatrické oddelenia po celom Slovensku menili na priateľskejšie k deťom.

Pobyt v nemocnici nie je stresujúci len pre nich, ale ja pre ich rodičov a blízkych. Príjemné prostredie plné rozprávkových motívov a farieb ich dokáže zbaviť strachu z hospitalizácie alebo vyšetrenia, čo oceňuje aj personál v nemocnici. „S Dôverou spolupracujeme dlhodobo na tom, aby sa oddelenia, ktoré slúžia tým najmenším pacientom, menili na krajšie, veselšie a útulnejšie. A nemocnice sa zase s dôverou obracajú na nás, čo nás nesmierne teší a motivuje k realizácii ďalších projektov,“ povedala Jana Pecsérke-Kubranská, riaditeľka Združenia Osmijanko.

IMG_9990.jpg

Priestory detského oddelenia v nemocnici v Považskej Bystrici už nutne potrebovali renováciu. Na oddelení, ktoré dlhé roky slúži všetkým detským pacientom v regióne, sme vo všetkých izbách, vyšetrovniach aj v spoločných priestoroch zrenovovali steny, upravili nátery a oživili ich farebnými rozprávkovými obrázkami, ktoré deti potešia aj rozptýlia. Okrem toho sme sa postarali aj o výmenu sklených plôch medzi izbami, ktoré boli v zlom stave, pričom celková investícia sa vyšplhala na 18-tisíc eur.