Renováciu detských oddelení v nemocniciach po celom Slovensku realizuje Dôvera so Združením Osmijanko už dvanásty rok. Nemocnica vo Veľkom Krtíši je 47. úspešným projektom. Spoločne sme zútulnili už tretinu oddelení v slovenských nemocniciach, a to s jediným cieľom,  spríjemniť deťom hospitalizáciu a zmierniť stres z nemocničného prostredia.

DSC_9944.jpg

„Pre každého pacienta je pobyt v nemocnici stresujúci, nieto ešte pre malých pacientov, ktorí sú tu často bez rodičov a kamarátov. Práve príjemné prostredie ich vie zbaviť úzkosti a strachu, a tak lepšie spolupracujú s lekármi aj so sestrami a ľahšie sa zotavujú,“ prezradila Jana Pecsérke-Kubranská, riaditeľka Združenia Osmijanko.

DSC_9940.jpg
Steny vo všetkých izbách na pediatrickom oddelení, vo vyšetrovniach aj v spoločných priestoroch prešli kompletnou obnovou. Maliari ich počas augusta a septembra zrenovovali, upravili nátery a oživili ich farebnými obrázkami, ktoré deti potešia aj rozptýlia. Ožila aj existujúca detská herňa. Rozveselili ju nové farby, dostala nový nábytok, koberec aj boxy na hračky. Deti si v nej môžu krátiť čas bez rodiny a kamarátov, ktorý v nemocnici zväčša plynie pomalšie.

Na odovzdaní priestorov nechýbali ani zdravotní klauni zo združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors. Vo veľkokrtíšskej nemocnici boli prvýkrát a spríjemnili deň nielen hospitalizovaným deťom, ale aj personálu a všetkých priviedli na iné myšlienky.

DSC_9958.jpg
„Naša spolupráca so Združením Osmijanko je dôkazom toho, že keď sa čas, energia a financie investujú správnym smerom, vieme priestory našich nemocníc priblížiť k moderným štandardom. Verím, že nás čaká ešte mnoho spoločných projektov,“ povedal na slávnostnom odovzdaní Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

V tomto roku sme vymaľovali priestory detského oddelenia v nemocnici v Liptovskom Mikuláši, Kliniku detí a dorastu v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach a detské oddelenie v Považskej Bystrici.