Združenie Osmijanko v spolupráci s Dôverou dlhodobo pomáhajú humanizovať prostredie detských oddelení v nemocniciach po celom Slovensku. Deťom aj ich rodičom  chcú uľahčiť hospitalizáciu a priviesť ich v nemocničnom prostredí na iné myšlienky.

nemocnica PN-97.jpg

„Som nesmierne rada, že sa nám podarilo zrealizovať aj tento projekt. Veríme, že nielen odborná zdravotná starostlivosť, ale aj psychická pohoda a prostredie, v ktorom liečebný proces prebieha, napomáha k uzdraveniu pacienta. Preto sme radi, že veselo vymaľované izby budú pomáhať chorým deťom k rýchlejšiemu uzdraveniu,“ povedala pri odovzdaní riaditeľka Osmijanka Jana Pecsérke-Kubranská.

nemocnica PN-79.jpg
Maliari zrenovovali priestory detského oddelenia v priebehu septembra. Zreparovali staré nátery a vylepšili ich pestrými farbami a obrázkami. Tie rozveselili nemocničné izby, ktoré sa teraz o trochu viac podobajú na detské izby. Deťom tak budú pripomínať ich vlastné izbičky, zmiernia ich stres a napomôžu spolupráci pacientov s personálom.

Hospitalizovaným deťom vynovené oddelenie odovzdali za účasti zástupcov nemocnice aj zdravotní klauni zo združenia ČERVENÝ NOS Clowndoctors, ktorí nielen u detí vyčarovali úsmev na tvári a dobrú náladu.

nemocnica PN-74.jpg
Zdravotná poisťovňa Dôvera spolupracuje so Združením Osmijanko už dvanásty rok a za ten čas prešli ich rukami už desiatky pediatrických oddelení.

„V rámci našej spolupráce so Združením Osmijanko máme za sebou už 48 zrenovovaných priestorov v slovenských nemocniciach. Táto spolupráca je dôkazom, že keď sa čas, energia a financie investujú správnym smerom, vieme priestory našich nemocníc priblížiť k moderným štandardom. Verím, že nás čaká ešte mnoho spoločných projektov,“ povedal na slávnostnom odovzdaní Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.