Prvý slovenský ročník charitatívneho podujatia No Finish Line, trval od 9. do 13. októbra 24 hodín bez prestávky a takmer 2500 bežcov a chodcov počas neho zdolalo 36 059 kilometrov. Vďaka nim táto suma v eurách poputuje do Národného ústavu detských chorôb v Bratislave na vybudovanie terapeutického ihriska. Jeho prínos by mal byť najmä vo výraznom znížení používania celkovej anestézy u detí pri niektorých náročných vyšetreniach.

_D4A4031.jpg
"Keďže naši zamestnanci ako tím Dôvera deťom behajú pre najmenších už šesť rokov, myšlienka stať sa generálnym partnerom prvého ročníka No Finish Line nás oslovila. A som pyšný, že viac ako polovica našich bratislavských zamestnancov, ale aj ďalší napríklad z Nitry či Žiliny prišli deti podporiť osobne prejdenými kilometrami," zdôraznil Martin Kultan, generálny riaditeľ Dôvery.

Dôvera víťazom 24-hodinovky

Náš tím Dôvera deťom sa počas No Finish Line zapojil i do 24-hodinovej výzvy, ktorú sme medzi zmiešanými družstvami aj vyhrali. „Pomoc deťom je silná motivácia vydržať. Každý z nás sa prekonal a zdolal viac kilometrov, ako sa mu kedy podarilo. Väčšina kolegov ich zabehla 50 až 70, jedna kolegyňa dokonca vyše sto. Pomáhať druhým nás baví,“ približuje člen tímu Branislav Cehlárik.

_D4A4266.jpg
No Finish Line už má tradíciu v Paríži, Aténach, Osle, Nice a v Monaku. Práve v poslednom menovanom sa pred 20-timi rokmi začala písať jeho história a pri jeho zrode bolo aj monacké knieža Albert II. Nenechal si ujsť ani bratislavskú premiéru a spolu so slovenskými športovými esami si jeden okruh popri Dunaji prešiel aj osobne. Spoločnosť mu robili Peter Sagan, Matej Tóth, Ľubomír Višňovský, Dominik Hrbatý, bratia Hochschornerovci a Jozef Krnáč.