Cieľom grantového programu je pomôcť zlepšiť zdravotný stav poistencov Dôvery a prispieť tak ku skvalitneniu ich života. Vďaka Bojovníkom za zdravie majú príležitosť získať financie na zdravotné pomôcky, ošetrenia, zákroky, operácie či rehabilitácie doma i v zahraničí. Títo pacienti by si ich museli inak zaplatiť sami, keďže sa na ne zo zákona nevzťahuje (alebo len čiastočne vzťahuje) úhrada z verejného zdravotného poistenia.

123 žiadateľov

Odborníci z oblasti zdravia spolu so zástupcami Dôvery a Nadácie pre deti Slovenska schválili podporu až 123 žiadateľom v celkovej sume 153 198 eur. Najčastejšie žiadali prispieť na rehabilitácie, nákup zdravotníckych pomôcok (načúvacie prístroje, protéza, očné šošovky, diabetické pumpy...) či na nákup nevyhnutných liekov. Takmer polovica podporených poistencov boli deti do 15 rokov.

Chceme byť oporou

„Bojovníci za zdravie sú našou výkladnou skriňou v boji za lepší život. Vďaka tomuto grantovému programu majú naši poistenci možnosť využiť všetky dostupné spôsoby liečby, aj tie nadštandardné, ktoré by si inak museli zo zákona hradiť z vlastných prostriedkov. Zdravie je na prvom mieste. A ak existuje u nás alebo v zahraničí špeciálny zákrok, zdravotná pomôcka či terapia, ktorá pomôže človeku zvládnuť jeho ochorenie alebo aspoň cítiť sa lepšie, chceme stáť pri ňom a byť mu oporou,“ hovorí generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

Nepoľaviť

„Som nesmierne rada, že aj v tomto roku sa zdravotná poisťovňa Dôvera rozhodla pokračovať spolu s nami v grantovom programe Bojovníci za zdravie, ktorý pomáha ľuďom v ťažkých životných situáciách. Je to dôkaz o tom, že im nie je ľahostajný osud ich poistencov, ktorí často dlhodobo bojujú s nepriaznivým zdravotným stavom, či už svojím, alebo svojich blízkych. Programy ako tento im okrem možnosti zvýšiť kvalitu zdravotnej starostlivosti a absolvovať často veľmi drahé doplnkové terapie a liečenia dodávajú najmä odvahu a chuť nepoľaviť v ich boji za zdravie,“ zdôraznila Karin Vaňatková, programová manažérka Nadácie pre deti Slovenska.

Viac o grantovom programe Bojovníci za zdravie sa môžete dozvedieť na www.bojovnicizazdravie.sk.