Deti z Kliniky chirurgie môžu ísť vďaka rehabilitácii z nemocnice domov skôr

Podporená ogranizácia: Národný ústav detských chorôb (Klinika chirurgie), Bratislava
Príspevok: 15-tisíc eur
Aktivita: Deti po úrazoch majú na klinike novú reabilitačnú miestnosť.

V Národnom ústave detských chorôb v Bratislave slávnostne otvorili novú rehabilitačnú miestnosť. Bude slúžiť deťom hospitalizovaným na Klinike chirurgie, ktoré sa tu liečia po úrazoch či haváriách. Príspevok na realizáciu vo výške 15-tisíc eur dostali vďaka grantu od Dôvery.

Rehabilitacne_Kramare_WEB-114_orez.jpgPre kliniku je špeciálna rehabilitačná miestnosť obrovským prínosom. Deti do 18 rokov z celého Slovenska sa tu zotavujú po vážnych úrazoch, haváriách, náročných operáciách s početnými zlomeninami či po amputácii. Niektoré z nich strávia na oddelení dlhé týždne aj mesiace.

Cvičenie pomáha telu aj detskej psychike

Pravidelná cvičenie s rehabilitačnými prístrojmi a pod dozorom zdravotníkov je v tomto období nesmierne dôležité. Umožní deťom rýchlejšie sa vrátiť k správnym pohybovým návykom, zlepšuje ich fyzický stav, ale aj psychiku a vyhliadku na kvalitu života.

Podľa primára Kliniky Igora Bédera sa deti vďaka rehabilitácii dokážu za svojou rodinou dostať skôr o niekoľko dní či dokonca týždňov. Našu pomoc ocenil aj riaditeľ nemocnice NÚDCH Peter Bartoň: "V novej  rehabilitačnej miestnosti priamo na Klinike detskej chirurgie môžeme našim chirurgickým a neurochirurgickým pacientom poskytnúť rýchlu a včasnú mobilizáciu v adekvátnych podmienkach a bez nutnosti presunu na rehabilitačné oddelenie. V novej telocvični s atraktívnym náradím sú viac motivované a ľahšie spolupracujú."

Rehabilitacne_Kramare_WEB-103.jpg