1. Rozhodnite sa pre frekvenciu, nie pre intenzitu: zamerajte sa na pravidelnosť pohybu. Aj krátke, ale zato pravidelné aktivity, môžu prinášať významné výhody.

2. Zaraďte pohyb do pracovných dní: zabudnite na sedavý spôsob života a pokúste sa zahrnúť pohyb do svojho pracovného dňa. Krátke prestávky, strečing alebo krúženie okolo kancelárie vám môžu pridať na energii.

3. Experimentujte: skúšajte rôzne formy pohybu a čo je dôležitejšie, nájdite si takú aktivitu, ktorá vám prináša radosť. Či už si vyberiete tanec, plávanie alebo cyklistiku, možností je mnoho.

4. Vytvorte si pohybový plán: Stanovte si reálny a dostupný plán, ktorý môžete zaradiť do svojho každodenného života. Pohyb by mal byť radostnou súčasťou vášho dňa, nie ďalším stresorom.

5. Využívajte prírodu: Ak je to možné, vyhľadávajte pohyb v prírode. Prechádzky v prírode majú liečivý účinok na dušu.

6. Cvičte v tej správnej spoločnosti: Pohyb môže byť ešte príjemnejší, ak ho praktizujete s rodinou alebo s priateľmi. Spoločný pohyb vytvára nielen zdravé telo a dušu, ale aj zdravé vzťahy.

8. Nezabúdajte na regeneráciu: Cvičenie je dôležité, ale netreba zabúdať aj na regeneráciu. Doprajte svojmu telu čas na oddych.

Dávkovanie pohybu by malo byť prispôsobené vášmu životnému štýlu a individuálnym potrebám. Pohyb by mal byť pre vás príjemným spestrením dňa a udržateľným návykom, ktorý posilňuje nielen vaše fyzické zdravie, ale aj duševné.