Za pár minút a vyčaríte túto lahôdku. Len spojenie čakankového sirupu s kokosom alebo makom. Ideálne pre diabetikov, pretože recepty obsahujú malé množstvo sacharidov.
Čím je čakankový sirup výnimočný?
- Obsahuje až o 95 % menej cukru a o 45% menej kalórií v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup, agávový sirup).
- V 100 gramoch je obsiahnutých 4,7 g sacharidov, čo je veľkou výhodou pre diabetikov. Len pre porovnanie 100 g kryštálového cukru obsahuje 100 g sacharidov.
- Má nízky glykemický index, teda nedochádza až k takému veľkému zvýšeniu hladiny cukru v krvi po jeho konzumácii v porovnaní s potravinami obsahujúcimi cukor.
- Obsahuje vysoký podiel prospešnej vlákniny- inulínu 71 %.
- Je bez lepku, laktózy a konzervantov.