Glykemický index potravín
Hodnota používaná na rozdelenie jednotlivých potravín podľa schopnosti zvyšovať hladinu krvného cukru. Hodnota používaná na rozdelenie jednotlivých potravín podľa schopnosti zvyšovať hladinu krvného cukru.
Prečítajte si viacNáhradné syntetické sladidlá
Syntetické sladidlá: Aspartám, Acetsulfám K, Sacharín, Cyklamáty, Sukralóza.Syntetické sladidlá: Aspartám, Acetsulfám K, Sacharín, Cyklamáty, Sukralóza.
Prečítajte si viacDiabetická gangréna
Ide o rozklad, odumretie tkaniva na nohe, ktoré je spôsobené nedokrvením časti končatiny z dôvodu diabetickej angiopatie.Ide o rozklad, odumretie tkaniva na nohe, ktoré je spôsobené nedokrvením časti končatiny z dôvodu diabetickej angiopatie.
Prečítajte si viacCholesterol
Cholesterol je tuková látka, ktorú obsahuje krv. Cholesterol je tuková látka, ktorú obsahuje krv.
Prečítajte si viac