Maratón v Košiciach podporujeme už desať rokov, naši poistenci majú vďaka tomu na ňom lacnejšie štartovné. Stý ročník bol však celkom iný. Pár týždňov po spustení registrácie – pred Vianocami 2022 - bežci poistení u nás ostali v šoku. A my s nimi. Zľavy sa bleskovo minuli. V predošlých rokoch vystačili vždy až do konca registrácie, tentoraz boli okamžite preč.

Špeciálny darček

Výnimočný ročník si žiadal niečo výnimočné, originálne. Preto sme sa bežcom rozhodli darovať v spolupráci s časopisom Behame.sk program v párty vagóne Maratónskeho expresu z Bratislavy do Košíc. Každý, kto sa rozhodol pre ekologickú cestu týmto vlakom, mal možnosť zapojiť sa do diskusie s bežeckým trénerom Milošom Škorpilom, výživovou poradkyňou Veronikou Hanákovou a nestorom medzi slovenskými maratóncami Viliamom Novákom. Záznam z týchto diskusií si môžete pozrieť na našom bežeckom facebookovom profile DôveRUN.sk.

Videli sme sa v stánku

V piatok a v sobotu pred maratónskym dňom D sme prišli za vami so stánkom do areálu EXPO v Kulturparku, kde sa vydávali štartové čísla. Stovkám bežcov a ostatným návštevníkom sme odmerali tlak, saturáciu a ďalšie zdravotné parametre, rozdali darčeky a zodpovedali množstvo otázok. „Bolo naozaj príjemné vidieť, koľkých ľudí baví šport a sú ochotní niečo urobiť pre svoje zdravie pohybom. Gratulujeme všetkým, ktorí dobehli,“ priblížila atmosféru riaditeľka našej košickej krajskej pobočky Iveta Brédová.

Beh lieči srdce a predlžuje život

Behanie je najdostupnejší šport, stačia vám dobré tenisky a nič viac. Vybehnete, kedy vám to vyhovuje, nemusíte sa viazať na žiadne otváracie hodiny ani prispôsobovať sa druhým. Nemusíte hneď trénovať na maratón, stačia oveľa kratšie trate a striedanie behu s chôdzou, aby ste znížili svoj krvný tlak a zvýšili svoju kondíciu. Pravidelný pohyb je nielen prevenciou, ale tiež aj účinnou liečbou srdcovocievnych ochorení. V Dome srdca v Martine tak liečia už vyše 20 rokov.

Nie je pravda, že beh ničí kolená, naopak – pomáha im vydržať dlhšie. Dajte behu šancu! Využiť môžete tréningový plán pre začiatočníkov i pre pokročilých a zľavy na štartovnom na viacerých bežeckých podujatiach. Ktoré to budú v roku 2024? Dáme vám vedieť koncom tohto roka.

Ďakujeme, že športujete.