Depositphotos_159676998_S.jpg

Výhodu od januára 2022 ešte vylepšíme

Našou snahou je znížiť vaše náklady na drahé zubné ošetrenia. Pre vysoké poplatky u stomatológa by ste nemali zanedbávať starostlivosť o zuby. Veď krásny úsmev môže mať každý, ak sa o zuby správne stará.

Od januára 2022 sme sa preto rozhodli benefit Zdravé zuby ešte rozšíriť. V novom roku vám vyplatíme príspevok nielen na najčastejšie zubné ošetrenia a dentálnu hygienu, ale aj na zhotovenie mostíkov či koruniek.

Menia sa aj podmienky

Na to, aby ste mohli v budúcom roku získať príspevok za zubné ošetrenie, je potrebné:

Absolvovať preventívnu zubnú prehliadku v predchádzajúcom kalendárnom roku (teda v roku 2021).

Pozor, prevenciu už nebude možné absolvovať v rovnakom roku, v ktorom si chcete uplatniť príspevok na zubné ošetrenie. Výnimka platila len v roku 2021.

Absolvovať preventívnu prehliadku u všeobecného lekára

K tejto podmienke sme pristúpili v snahe podporiť prevenciu, ktorú väčšina poistencov pre pandémiu zanedbala. Práve preventívna prehliadka pomáha včas odhaliť mnohé zdravotné komplikácie, ktoré môžu prerásť do vážnych ochorení. Dospelí ju môžu absolvovať raz za dva roky.

Ak chcete získať príspevok na zubné ošetrenie, mali by ste mať prevenciu u všeobecného lekára absolvovanú v posledných dvoch rokoch pred podaním žiadosti. Môžete si ju urobiť aj dodatočne, a to najneskôr do 60 kalendárnych dní od podania žiadosti.

Informáciu o poslednej preventívnej prehliadke nájdete vo svojej Elektronickej pobočke, v mobilnej aplikácii Dôvera alebo ju získate priamo od svojho lekára.

Peniaze vrátime späť na pár klikov

Požiadať o vrátenie príspevku za absolvované zubné ošetrenie môžete rovnako ako doteraz. Stačí, ak sa prihlásite do svojej Elektronickej pobočky alebo do mobilnej aplikácie Dôvera a vyplníte jednoduchú žiadosť. Po ošetrení už len naskenujete alebo odfotíte doklad o úhrade a odošlete nám ho. Ak budú všetky doklady v poriadku, najneskôr do 90 dní vám pošleme príspevok na váš bankový účet.

Na tejto stránke nájdete všetky informácie o benefite Zdravé zuby aj postup, ako požiadať o príspevok.