Päť najmodernejších CT prístrojov, dve magnetické rezonancie, dva lineárne urýchľovače, 30 ultrazvukov. To je len časť technického zázemia, ktoré budú mať od 30. marca bezplatne k dispozícii pacienti v novej Nemocnici Bory, ak sú poistení v Dôvere.

Do Nemocnice Bory môžu prísť naši poistenci z celého Slovenska. Dostanú tú najkvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť v modernom zariadení. Teda niečo, čo doteraz poznali len zo zahraničia alebo z filmu.

Ako prvé otvoríme špecializované nemocničné ambulancie, rádiologické oddelenie a pracovisko radiačnej onkológie. V týždni nasledujúcom po oficiálnom otvorení nemocnice budú môcť prísť na vyšetrenia prví pacienti, po predošlom objednaní s výmenným lístkom a preukazom poistenca. Ambulancie budú slúžiť pacientom, ktorí sa budú pripravovať na hospitalizáciu v nemocnici, alebo budú sledovaní po operačných zákrokoch,“ vysvetlil hovorca nemocnice Tomáš Kráľ.

Následne začne v novej nemocnici fungovať aj jednodňová zdravotná starostlivosť a radiačná onkológia spolu s lôžkovou časťou. V lete sa v pôrodnici Bory narodia prvé deti a na jeseň, keď už bude nemocnica naplno zabehaná, sa spustí aj urgentný príjem, dialýza a CINRE (špičková starostlivosť o pacientov s neurologickými, srdcovými a cievnymi problémami).

foto_DennikN_do textu2.jpg

Podpísaním zmluvy s Nemocnicou Bory sme potvrdili náš status zdravotnej poisťovne s najširšou sieťou zmluvných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Počet zmluvných lekárov, nemocníc a ambulancií máme väčší, ako štátna zdravotná poisťovňa.

Napríklad o tom, kde máme zmluvné CT alebo MR, sa naši poistenci dozvedia na webe Mapazdravotnictva.sk. Onedlho do mapy pribudnú aj zariadenia v Boroch.

Pacient si vyberá nemocnicu, nie nemocnica pacienta

 Do Nemocnice Bory sa pacienti dostanú tromi spôsobmi. Na plánovanú hospitalizáciu alebo vyšetrenie s ňou súvisiace sa môžu objednať cez web, call centrum alebo môžu prísť osobne na recepciu nemocnice. Telefónne čísla a webový formulár, ktorý bude slúžiť na objednávanie pacientov, sprístupní nemocnica pacientom 30. marca.

Bory budú slúžiť pacientom s komplikovanými i s bežnými diagnózami. Či už budú potrebovať špeciálne výkony, ktoré sa bežne na Slovensku nevykonávajú alebo ich bude trápiť  „len“ cukrovka, žlčník či hernia. „Sme radi, že nemocnica tu bude pre všetkých našich dospelých poistencov. Reči o vyberaní hrozienok sú len fámami neprajníkov,“ zdôraznil Marian Faktor, člen predstavenstva Dôvery.

Nemocnica má 16 operačných sál, v rámci ktorých je aj hybridná sála a sála určená pre robotické výkony. Nemocnica je jedinečná aj v tom, že každý pacient bude mať svoju vlastnú izbu so sociálnym zariadením, televízorom a rozkladacím kreslom pre rodinného príslušníka.

HN_Bory_text1.jpg

Nebudú existovať mužské a ženské oddelenia, ani klasické oddelenia ako chirurgia, interné, či urológia. V jednej izbe môže tak ležať pacient po operácii a vo vedľajšej izbe pacient s diabetom. Počet lôžok tým nemocnica dokáže využiť na maximum, na rozdiel od súčasných nemocníc, ktoré majú niektoré oddelenia preplnené a iné poloprázdne.

Top pôrodnica na Slovensku

Bory ponúknu aj detskú pohotovosť. Urgent pre deti a detské oddelenia však mať nebudú, odôvodňujú to tým, že o deti je veľmi dobre postarané v neďalekom Národnom ústave detských chorôb na Kramároch.

Ale keďže v Nemocnici Bory začne v lete fungovať špičková pôrodnica novej generácie s ôsmimi modernými pôrodnými izbami, nemocnica sa postará o zdravých aj o rizikových novorodencov. Predčasne narodené deti, novorodenci s nízkou pôrodnou hmotnosťou alebo pôrodnými komplikáciami budú v novej Nemocnici Bory hospitalizovaní na oddelení novorodeneckej jednotky intenzívnej starostlivosti. Bábätká budú spolu s mamičkami hospitalizované v samostatných jednoposteľových izbách.

foto_DennikN_do textu1.jpg

Sestry pre pacientov

Moderné technológie odbremenia personál od mnohých činností. Sestry ani sanitári napríklad už nebudú musieť osobne odnášať odobraté vzorky do laboratória, jednoducho ich pošlú digitalizovanou potrubnou poštou. Ani lieky už nebudú pacientom chystať sestry osobne, urobí to za nich technika. Nemocnica má ambíciu stať sa časom celkom bezpapierovou. Sestry tak budú mať oveľa viac času na starostlivosť o pacientov.

TOP 10 Nemocnice Bory

  • koncová nemocnica novej generácie pre všetkých pacientov
  • plánovaná a akútna zdravotná starostlivosť na najvyššej európskej úrovni
  • aj pre pacientov s ochoreniami vyžadujúcimi najnáročnejšiu liečbu
  • jednolôžkový štandard a moderné vybavenie bez doplatku (poistenci Dôvery a Unionu)
  • zdravotná starostlivosť hradená z verejného zdravotného poistenia (Dôvera a Union)
  • najlepší lekári a sestry zo Slovenska, návrat kapacít zo zahraničia
  • špičkový urgentný príjem druhého typu
  • vlastná kaplnka
  • bezplatné parkovanie na priestrannom parkovisku pred nemocnicou a pohodlný prístup autom i MHD
  • pobočka Dôvery priamo v nemocnici
HN_Bory_text3.jpg