Dôležité je pozrieť sa na „život z inej strany“. To je základný predpoklad solidarity aj heslo aktuálneho ročníka zbierky, ktorú organizuje Liga proti rakovine.

Na podporu ľudí s onkologickým ochorením môže prispieť každý. Spôsobov je niekoľko: už vo štvrtok 20. apríla si môžete kúpiť v uliciach slovenských miest u dobrovoľníkov narcis ako symbol boja proti rakovine.

Virtuálny narcis vám pribalia k nákupu vo vybraných e-shopoch, skutočný si môžete kúpiť v niektorých obchodných reťazcoch.

Až do piatku 28. apríla môžu záujemcovia prispieť ľubovoľnou čiastkou online alebo cez SMS:

● SMS na 848 (hodnota SMS je 3 € v sieťach všetkých mobilných operátorov)

● na účet zbierky SK09 0900 0000 0054 5454 5454

● cez QR kód

QR kod_03_PRINT_MEDIA.png


Kam idú peniaze zo zbierky?

Za vyzbierané peniaze Liga proti rakovine zabezpečuje bezplatné projekty pre pacientov s rakovinou, ako je Onkoporadňa, podporné skupiny pre pacientov, príbuzných a pozostalých či inidviduálne psychologické poradenstvo.

Ľuďom, ktorí sa ocitnú pre chorobu v hmotnej núdzi, poskytuje jednorazové finančné príspevky, ale napríklad aj krátkodobé ubytovanie pre príbuzných počas hospitalizácie.

Súčasťou projektu je však aj zabezpečovanie parochní pre pacientky či vzdelávacie aktivity a edukačné kampane o prevencii.