Zdravotná poisťovňa pokračovala vo svojej angažovanosti v oblasti spoločensky zodpovedného podnikania. Svoju podporu poskytla jednotlivcom aj organizáciám.

Poisťovňa nablízku

Vďaka spolupráci s exekútormi zdravotná poisťovňa finančne podporila jednotlivcov so zdravotným i sociálnym hendikepom. A to bez ohľadu na to, kde boli poistení. Peniaze dostali i niektoré organizácie, ktoré sa o takýchto ľudí starajú. Šestnástim prijímateľom zdravotná poisťovňa rozdelila 16 tisíc eur.

MNO_ALEX ZA_004.jpg

Detské kútiky

V roku 2011 pokračovala podpora občianskeho združenia Osmijanko, s ktorým zdravotná poisťovňa spolupracovala už štyri predchádzajúce roky. Osmijanko zakladá detské kútiky v nemocniciach po celom Slovensku. Sú to útulné miesta na detských oddeleniach vymaľované veselými farbami, s hračkami a počítačmi.

Presov klauni.JPG

Do konca roku 2011 zdravotná poisťovňa Dôvera pomohla občianskemu združeniu Osmijanko vybudovať 4 nové detské kútiky umiestnené v Univerzitnej nemocnici v Prešove, na detská psychiatrii v nemocnici v Martine, na detskej ortopédii v nemocnici v Žiline a v nemocnici v Považskej Bystrici.

Zdravotné sestry

Zdravotná poisťovňa prispela v rámci Medzinárodného dňa ošetrovateľstva na konferenciu Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek. Zároveň ako partner konferencie odovzdala cenu pre držiteľku ocenenia Biele srdce za celoživotné dielo.

www.mojakrvnaskupina.sk

Zdravotná poisťovňa je tvorcom stránky www.mojakrvnaskupina.sk, ktorá má priame prepojenie na facebookové skupiny „Mám krvnú skupinu 0, A, B a AB". Fanúšikovia jednotlivých krvných skupín na Facebooku dostávajú informácie o potrebe darovania krvi a môžu tak flexibilne reagovať na výzvy k darovaniu.

mks_screenshot540.png

Spolu so Slovenským Červeným krížom Dôvera realizovala roadshow vo viacerých slovenských mestách. Na stretnutiach s verejnosťou v spolupráci s laboratóriami Alpha Medical si tisíce ľudí overili svoju krvnú skupinu a zároveň sa dozvedeli o potrebe a možnostiach darovania krvi.