Súkromie, vysoký hygienický štandard, pohodlie a prítomnosť blízkeho človeka. To sú spolu s empatickým personálom najčastejšie požiadavky žien, ktoré čaká pôrod. Poistenky Dôvery toto všetko nájdu v novej bratislavskej pôrodnici od 1. júna.

Bežné služby budú pre mamičky v tejto pôrodnici bezplatné. Uhradí ich zdravotná poisťovňa z verejného zdravotného poistenia.

Nadštandard bude v Nemocnici Bory štandard

Mamičky môžu počítať s pôrodom v súkromí pôrodnej izby s vlastným sociálnym zariadením, po ktorom budú prevezené na samostatnú jednolôžkovú izbu, kde si môžu v pohodlí užívať prvé dni s bábätkom.

Od príchodu do pôrodnice až do pôrodu sa každej rodičke bude venovať „vlastná“ pôrodná asistentka. Bezplatná je aj prítomnosť blízkej osoby, napríklad otecka pri pôrode, aj epidurálna anestéza.

Spoplatnené budú len nadštandardné služby – výber pôrodníka a prítomnosť blízkeho na izbe počas hospitalizácie po pôrode.

Pôrodnica je pripravená aj na komplikovanejšie situácie: má odborné a technické zázemie pre predčasne narodené deti - plánované neonatologické oddelenie intenzívnej starostlivosti bude patriť k najväčším v regióne.

Nová slovenská pôrodnica je dostupná pre všetky poistenky zmluvných zdravotných poisťovní nielen finančne. Predpokladá sa, že ju budú vyhľadávať mamičky z celého Slovenska a za rok sa tu narodí približne 3.500 detí.

Nemocnica s pôrodnicou, ktorá je snom každej rodičky, sa nachádza v blízkosti diaľnice D2. Je vybavená veľkým parkoviskom, nachádza sa v bezprostrednej blízkosti nákupného centra a onedlho bude tesne pred nemocnicou dobudovaná aj zastávka MHD.

Štartovací balíček od Dôvery

Dôvera má pre svojich najmenších poistencov a ich mamy aj ďalšie benefity. Všetky bábätká poistené v Dôvere dostávajú po narodení tašku plnú kozmetiky a iných potrebných drobností. Od 1. apríla je hodnota Babyboxu vyššia – až 70 eur.

Do praktickej tašky, ktorú môžu mamičky používať aj ako tašku na kočík, sme pridali pár nových praktických darčekov pre deti do 2 rokov. Nájdu v nej po novom napríklad aj odsávačku soplíkov.

baby box.jpg


Čo čaká mamičky v pôrodnici Bory

  • pôrod v nadštandardných podmienkach, ktorý uhradí zdravotná poisťovňa
  • otec pri pôrode a epidurálna anestézia zadarmo
  • osem pôrodných izieb s vlastným sociálnym zariadením
  • 10 samostatných izieb pre matku a novorodenca narodeného predčasne či s popôrodnými komplikáciami v jednolôžkovom štandarde
  • možnosť ubytovania sprevádzajúcej osoby po pôrode
  • viac ako 30 gynekológov a pôrodníkov v plnej prevádzke
  • 50 pôrodných asistentiek
  • 2 gynekologické a 2 sekčné operačné sály
  • zdravotná starostlivosť aj pre predčasniatka