Zdravé zuby

„Benefit Zdravé zuby je najpopulárnejšou výhodou, ktorú poskytujeme. Počas jej existencie sme vyplatili viac ako 1,8 milióna príspevkov a ich celková suma už dnes dosahuje viac ako 46 miliónov eur," hovorí riaditeľ úseku služieb poistencom v Dôvere Branislav Jendroľ.

Príspevok 5X30 eur za ošetrenie u zubára alebo dentálnej hygieničky zaviedla poisťovňa Dôvera ešte v roku 2019. Záujem oň každým rokom rastie a do konca tohto roka sa podľa prepočtov poisťovne vyplatená čiastka prehupne cez hranicu 55 miliónov .

300+300

Poistenci Dôvery si zvykli aj na využívanie výhody 300+300, ktorú si môžu čerpať - podobne ako príspevok na zuby alebo na detské okuliare - pohodlne kliknutím v mobilnej aplikácii. Deti do 18 rokov, ale aj ich rodičia poistení v Dôvere môžu dostať 300 eur za lieky alebo dietetické potraviny na lekársky predpis, na ktoré si v lekárni museli doplácať.

Štvorčlenná rodina tak môže od poisťovne získať naspäť až 1200 eur. A ak sa niektorému z členov rodiny 300-eurový kredit minie, môže čerpať peniaze z kreditu svojho blízkeho. „Len v minulom roku sme rodičom a ich deťom v rámci výhody 300+300 vrátili zhruba 4 milióny eur ," vysvetľuje Jendroľ.

Zdravé oči

Novinkou v benefitoch Dôvery je od roku 2022 príspevok 50 eur na okuliare pre deti . Zdravotná poisťovňa žiadateľom od januára 2022 prispieva na okuliarové šošovky aj sériový okuliarový rám. Výhodu od jej zavedenia využilo viac ako 23-tisíc detí. Ich rodičom poslala Dôvera na účty už viac ako 900-tisíc eur .

A niečo navyše

Okrem benefitov, ktoré vlani využil podľa prieskumu portálu Asisto každý druhý poistenec Dôvery, majú klienti tejto poisťovne ešte ďalšiu možnosť. Ak sa do ich rodiny vkradne choroba alebo úraz, pomáha im grantový program Bojovníci za zdravie . Môžu si v ňom požiadať o finančný príspevok na liek, zdravotnú pomôcku alebo liečbu, ktorú poisťovne zo zákona nehradia.

A čísla? Takmer 1500 žiadateľom Dôvera v rámci tohto programu rozdala už skoro 2 milióny eur.

Zmena zdravotnej poisťovne?

Netreba sa jej báť. Prihlášky prijímajú zdravotné poisťovne do soboty 30. septembra. Do Dôvery sa môžete prepoistiť bez toho, aby ste niekam chodili. Stačí vám na to mobil a 3 minúty času.