Vynovene pediatricke ambulancie v ProCare Presov.jpg
Vďaka renovácii priestorov a novému medicínskemu vybaveniu pôsobia priestory pediatrických ambulancií aj čakárne omnoho príjemnejšie. V dvoch ambulanciách, kde sa denne vystrieda až tridsať detských pacientov poliklinika zrevitalizovala všetky štyri miestnosti. Vymenila vonkajšie dvere, zakúpila nový nábytok pre lekárov a pre sestry, prebaľovacie pulty do čakárne, liekové skrine a inštrumentálne stolíky. Steny sú skrášlené kreatívnymi tapetami.

„Som rád, že naše ambulancie vytvárajú pre detských pacientov liečivé prostredie, v ktorom sa všetci lepšie cítia,“ povedal pri odovzdaní Karol Tanyasi, riaditeľ Polikliniky ProCare Prešov.

SZ_PO 009.jpg
Komfort aj pre mamičky

Okrem toho sa v poliklinike tešia z ďalšej novinky. Na základe podnetov mamičiek v nej zriadili aj prvý dojčenský kútik. Budovu najväčšieho mestského ambulantného centra denne navštívia stovky návštevníkov. Matkám, ktoré potrebujú ísť na vyšetrenie so svojím bábätkom dopraje komfort a súkromie v príjemnom prostredí a v bezpečnej vzdialenosti od chorých pacientov.

Dojcensky kutik a mamicka Dasa s dcerou.jpg
Priestor na dojčenie vznikol v zrekonštruovanej časti polikliniky na pracovisku fyziatrie a rehabilitácie na prvom poschodí. Matky v ňom nájdu pohodlné kreslo, prebaľovací pult s paravánom. V blízkosti sa nachádza sociálne zariadenie s hygienickými potrebami.

„Lekárske vyšetrenie je pre každého z nás stresujúce. Zvlášť, keď ide o tých najmenších pacientov. Verím, že prijemné prostredie spolu s prvotriednou zdravotnou starostlivosťou spríjemní návštevu polikliniky všetkým mamičkám a ich deťom," doplnil Marián Faktor, člen predstavenstva Dôvery.

Sieť polikliník ProCare už dnes uvažuje o možnom rozšírení dojčenských kútikov aj na svoje ďalšie pracoviská.