Zdravotníckym pracovníkom, ktorí sa ocitli v prvej línii boja proti koronavírusu sme zabezpečili nevyhnutné ochranné pomôcky spolu už za takmer 300-tisíc eur. Prvú časť našej pomoci dostalo 35 zdravotníckych zariadení už koncom marca. Išlo o 7 500 respirátorov pre nemocnice, ústavy a záchranky po celom Slovensku.

„Cítime obrovskú vďačnosť zo strany zdravotníkov za tento dar. Napriek tomu, že zohnať akékoľvek ochranné pomôcky je náročná úloha, podarilo sa nám pre lekárov zaobstarať ďalšie respirátory aj rúška.  Zdravotníci ich potrebujú najviac. Veď teraz bojujú za zdravie celého Slovenska,“ povedal generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

V druhej vlne pomoci sme darovali ďalších 6 100 respirátorov najmä menším nemocniciam a špecializovaným zdravotníckym zariadeniam. Okrem toho sme rozdali respirátory a jednorazové rúška viac ako 2 000 stomatológom. Napriek epidémii sú v častom kontakte s pacientmi, a teda sú denne vystavení riziku nákazy.

Odovzdanie respiratorov Nemocnica Trstena.jpg
Respirátory od Dôvery dostala aj Hornooravská nemocnica v Trstenej.

Okrem respirátorov sa nám podarilo zabezpečiť 120-tisíc jednorazových a 4 000 bavlnených rúšok, ktoré postupne venujeme všeobecným lekárom pre dospelých, zubárom a svojim poistencom – diabetikom seniorom, ktorí patria medzi najohrozenejšie skupiny obyvateľov. V najbližšom čase plánujeme zabezpečiť nevyhnutné ochranné pomôcky aj pre domovy seniorov.

DOVERA-1036.jpg