2014-12-04-SZ-SNV-Vynovene GPO-web-2.jpg
V rámci rekonštrukcie pribudlo na oddelení osem izieb s novou úrovňou štandardu s 15 lôžkami. Všetky izby majú samostatné sociálne zariadenia, televíziu a harmonický interiér. Kapacita celého oddelenia sa tak zvýšila na 28 izieb s 55 lôžkami. Pohodlie a komfort sa zvýši aj v pôvodných izbách. Nemocnica investovala aj do štyroch nových pôrodných lôžok. 

Nadštandard za polovicu

2014-12-04-SZ-SNV-Vynovene GPO-VIP Izba Dovera-low4.jpg
Na časť rekonštrukcie v spišskonovoveskej nemocnici prispela aj zdravotná poisťovňa Dôvera. Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení pribudli dve nadštandardné izby Dôvera, v ktorých je možnosť ubytovať aj sprevádzajúcu osobu. V prípade záujmu tak budú vítaní na oddelení už aj otcovia. Samozrejmosťou VIP izieb sú samostatné sociálne zariadenia, atraktívny interiér, LCD televízor a maximálne súkromie. Štandardný poplatok za užívanie izby je 20 eur za deň. Poistenky zdravotnej poisťovne Dôvera majú nárok na zľavu vo výške 50 %.

Viac detí

Okres Spišská Nová Ves predstavuje silný demografický región. V súčasnosti je priemerný počet pôrodov 1 200 ročne. Nemocnica má ambíciu zvýšiť tento počet na 1 500 pôrodov. Tento rok sa pôrodnica v nemocnici Svet zdravia Spišská Nová Ves umiestnila v expertnom hodnotení rebríčka Sprievodca pôrodnicami 2013  na výbornom 4. mieste.

„Mamičkám zo širšieho okolia chceme ponúknuť najlepší servis v Košickom kraji. Vynovené oddelenie, jeho vyššia kapacita a nové, moderné izby sú jedna vec. Spravíme však maximum pre to, aby sa nová úroveň štandardu prejavila aj v prístupe k mamičkám a v komunikácii s nimi zo strany nášho personálu,“ zdôraznil MUDr. Anton Hanušín, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Spišská Nová Ves.