2019-09-12-PC-ZV-Nove FRO-Nestarcova-Kultan-Hronska.jpg
Pracovisko poskytuje komplexnú rehabilitačnú starostlivosť a široké spektrum liečebných procesov - klasické masáže, vírivky, bankovanie, elektroliečbu, laseroterapiu, magnetoterapiu. Pomocou skúseného personálu a kvalitného prístrojového vybavenia pomáha pacientom zlepšiť hybnosť, imunitu a celkový zdravotný stav po operáciách alebo pri chronických ochoreniach. Denne ho navštívi aj 120 pacientov.

R39A7218.jpg
„Renovácia priestorov zdravotníckych zariadení je jedným z našich dlhodobých projektov. Vítajú to nielen naši poistenci, ale aj zdravotnícky personál. Sme presvedčení, že zdravotná starostlivosť je u nás na vysokej úrovni a mnohí lekári aj sestry sú odborníkmi na špičkovej úrovni. V práci ich často limituje práve nedostatočné prístrojové vybavenie a zastarané priestory. Verím, že toto zrenovované oddelenie poskytne lekárom a sestrám väčší komfort pri ich práci a pacientom rýchlejšiu rekonvalescenciu,“ vysvetlil Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

R39A7073.jpg
V rámci modernizácie sa kompletne vymenili podlahy, maľovky, do čakární pribudli nové lavičky a celý priestor sa zatraktívnil. Vynovené pracovisko ma ambíciu sa viac venovať rekonvalescencii mladých a športovo aktívnych ľudí.

„Radi by sme sa viac zameriavali aj na ošetrenia mladšej a aktívnej generácie. Náš rehabilitačný tím je natoľko skúsený, že dokáže poskytovať kvalitné zdravotnícke služby aj pre aktívnych alebo rekreačných športovcov,“ zdôraznila Mária Hronská, riaditeľka polikliniky ProCare Zvolen.

2019-09-12-PC-ZV-Nove FRO-Dominika Nestarcova.jpg
Oficiálneho otvorenia sa zúčastnila aj bývalá olympijská reprezentantka a viacnásobná majsterka republiky v plážovom volejbale Dominika Nestarcová. Dnes je už čerstvou mamičkou. Na svoje skúsenosti so zraneniami a následnou rehabilitáciou však nezabudla. „Mladí ľudia majú tendenciu podceňovať zranenia a ich liečbu. Žiaľ, nebola som iná a tento prístup si potom vyžiadal náročnejšie operačné zákroky. Tak ako pri prevencii, včasná a odborná rehabilitácia pomáha skrátiť celkovú dobu liečby a umožní tak skorší návrat do aktívneho života,“ doplnila D. Nestarcová.