Topoľčianska nemocnica počas leta kompletne vynovila svoj pôvodný onkologický stacionár, ktorý ročne ošetrí viac ako 6200 pacientov nielen z topoľčianskeho okresu, ale aj z priľahlých spádových oblastí. Náklady na rekonštrukciu sa vyšplhali na 18-tisíc eur. Okrem stavebných úprav, výmeny elektroinštalácie či obnovenia náterov a dekorácie na stenách tu pribudol nový nábytok vrátane stolov a televízorov.

Pohodlie na prvom mieste

_c_68A5547.jpg
Najdôležitejšou novinkou je osem komfortných polohovateľných kresiel, ktoré sú určené na ambulantné podávanie chemoterapie, pričom jedna návšteva pacienta môže trvať aj viac ako šesť hodín a často je sprevádzaná silnými bolesťami. Komfort bol preto pri výbere kresiel prvoradý. Okrem toho majú infúzny stojan, podložku na ruky a polohovateľné sú aj opierky. Pacientom preto umožnia zvoliť si vhodnú polohu pri liečbe a zároveň pomôžu zdravotníckemu personálu pri lepšej starostlivosti o chorého.

Polohovateľné kreslá v hodnote 12-tisíc eur nemocnica nakúpila zo získaného grantu od našej poisťovne.
 

„Nemocničné priestory pomáhame renovovať už štrnásty rok. Pre pacientov je nesmierne dôležité liečiť sa v príjemnom a modernom prostredí, ktoré zodpovedá 21. storočiu. Vlani sme preto zriadili grantový program, v ktorom nás všetky zdravotnícke inštitúcie mohli požiadať o financie na skvalitnenie zdravotnej starostlivosti. Projekt obnovy onkologického stacionáru bol jedným z najprepracovanejších projektov a verím, že aspoň čiastočne pomôže pacientom pri prekonávaní ich náročnej situácie,“ povedal generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera Martin Kultan.