V obsadení trhu zdravotného poistenia na Slovensku sa v roku 2014 nič nezmenilo. Boli na ňom tri subjekty: najväčšia štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa, súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera a Union.

Trhový podiel Dôvery predstavuje 27%, staráme sa o takmer tretinu obyvateľstva.

Zastúpenie Dôvery podľa krajov

Kraj k 31. 12. 2013
Trhový podiel
BANSKOBYSTRICKÝ KRAJ194 720
30 %
BRATISLAVSKÝ KRAJ
149 759
24 %
KOŠICKÝ KRAJ 273 992
34 %
NITRIANSKY KRAJ 
229 641
33 %
PREŠOVSKÝ KRAJ
197 689
24 %
TRENČIANSKY KRAJ147 387
25 %
TRNAVSKÝ KRAJ117 341
21 %
ŽILINSKÝ KRAJ
119 811
17 %
ZAHRANIČIE11 258

SPOLU1 441 528
27 %




Klientsky servis

Aj v roku 2014 patrilo medzi naše priority skvalitňovanie a rozvíjanie servisu pre našich klientov. Poistenci, platitelia aj poskytovatelia mali k dispozícii:

  • Zákaznícku linku 0850 850 850 a bezplatnú Linku pre poskytovateľov 0800 150 155 v čase od 7:00 do 19:00 hod.,
  • e-mailovú schránku [email protected],
  • Elektronickú pobočku na webe www.dovera.sk, ktorá umožňuje pohodlnú, jednoduchú a rýchlu elektronickú komunikáciu so zdravotnou poisťovňou 24 hodín každý deň v týždni,
  • sieť 74 kamenných pobočiek v rámci celého Slovenska.

Kontaktné centrum vybavilo mesačne v priemere 22-tisíc hovorov.

Novinky v roku 2014

Poistencom sme opäť priniesli inovácie našich elektronických služieb, ale aj úplne novú službu Bezpečné lieky online.

+ Elektronická pobočka

Bezplatná a vždy dostupná komplexná služba, vďaka ktorej môžu poistenci, platitelia a poskytovatelia zdravotnej starostlivosti  so zdravotnou poisťovňou komunikovať rýchlejšie a pohodlnejšie.

Obsahuje unikátne dáta o zdraví a poistení ako napríklad elektronická zdravotná karta s údajmi o poskytnutej zdravotnej starostlivosti vrátane nákladov poisťovne a doplatkov poistenca za lieky. Informuje poistenca o preventívnych prehliadkach, plánovaných hospitalizáciách aj prípadných liekových interakciách.

V Elektronickej pobočke poistenec vidí detailný prehľad svojich platieb na poistné aj svojich platiteľov poistného. Preddavok, splátkový kalendár, prípadne dlh môže zaplatiť prostredníctvom e Platby VÚB, TatraPay alebo CardPay.

Elektronická pobočka obsahuje rôzne formuláre vrátane potvrdenia o stave pohľadávok – to je v prípade bezproblémového spracovania k dispozícii ihneď. Rodičia detí do 18 rokov poistených v DÔVERE si ich môžu do svojej Elektronickej pobočky pridať a mať tak ich zdravie a zdravotnú dokumentáciu pod kontrolou.

+ Služba Bezpečné lieky

Služba je bezplatnou súčasťou Elektronickej pobočky pre poistencov  aj lekárov. Zvyšuje bezpečnosť liečby a je významným prínosom najmä pre chronicky chorých pacientov. Zobrazuje všetky lieky pacienta, ktoré mu predpísali alebo podali lekári, a vyhodnocuje, či sa navzájom neovplyvňujú. Volá sa to lieková interakcia a je potrebné ju konzultovať s lekárom. Lekári ani pacienti doteraz takýto rozsah informácií nemali. 

+ Služba Bezpečné lieky online

Okamžite dostupné vybrané informácie najmä o užívateľských liekoch alebo ich nevhodných kombináciách pre lekárov priamo v ich počítačoch, vďaka čomu budú mať väčšiu istotu bezpečnej a kvalitnej liečby. Ihneď po predpise lieku Dôvera poistenci pošle SMS správu alebo e-mailovú informáciu, či môže dostať na svoju diagnózu liek s rovnakou účinnou látkou, ale s nižším, prípadne nulovým doplatkom v lekárni. Súčasťou informácie je aj časová platnosť receptu a upozornenie na prípadne liekové interakcie. Poistenec sa tak vyhne problémov, ak si liek nestihne dovtedy vybrať.

+ Mobilná aplikácia DÔVERA

Elektronická zdravotná karta poistenca i jeho detí, preukaz poistenca, otváracie hodiny pohotovostí, lekární a iné užitočné funkcie a informácie v mobile, ktoré môžu v dôležitých okamihoch pomôcť zachrániť život.

Výhody pre poistencov

Pre našich poistencov sme zabezpečovali aj nadštandardnú starostlivosť prostredníctvom produktov, programov a služieb poskytovaných nad rámec verejného zdravotného poistenia. Úzko sme pri tom spolupracovali so zmluvnými poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti.


+ Plán MEDIPARTNER

+ Poistenie cez telefón

+ Sto plus sto eur pre mamičku a dieťa

+ Bezplatná očkovacia vakcína proti chrípke

+ Bezplatná očkovacia vakcína proti pneumokokom

+ Príspevok na očkovanie proti kliešťovej encefalitíde

+ Príspevok na očkovanie proti hepatitíde typu A a B

+ Príspevok na očkovanie proti vysokorizikovým typom ľudského papilomavírusu (HPV)

+ Mamografické vyšetrenie do 10 pracovných dní od objednania

+ Program ZDRAVÉ SRDCE

+ Príspevok na liek proti fajčeniu Champix

+ Vyšetrenie z kvapky krvi

+ Babybox

+ Vitamíny pre darcov krvi

+ Poistenie novorodenca v pohodlí domova

+ Detský preukaz poistenca

+ Poradňa pre mamičky

+ Lekár v cudzom meste

+Zľava na kúpeľný pobyt pre darcov krvi

+ Zľava na nadštandardné zákroky reprodukčnej medicíny

+ Nadštandardné izby